Τηλεπαρουσιαστής λιποθυμά όταν συνειδητοποιεί ότι στην Ικαρία πεθαίνουν και πριν τα 100

vd-simon-shiekh-408x264

Πανικός επικράτησε για λίγα λεπτά στο στούντιο γνωστού τηλεπτικού καναλιού όταν κατά τη διάρκεια ζωντανή ενημερωτικής εκπομπής ο παρουσιαστής λιποθύμησε μόλις κατάλαβε ότι στην Ικαρία δεν ζουν μόνο υπεραιωνόβιοι και ότι ο κόσμος εκεί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με το νησί της Ικαρίας, στο πλαίσιο κάλυψης των διαμαρτυριών σχετικά με τις διαθεσιμότητες υπαλλήλων στον χώρο της δημόσιας υγείας, ο τηλεπαρουσιαστής αναρωτήθηκε τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζει ένα νησί που είναι διεθνώς γνωστό για το ότι οι κάτοικοι του δεν πεθαίνουν.

Οι κάτοικοι εξήγησαν στην κάμερα ότι η μακροζωία μπορεί να είναι ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε στην Ικαρία σε σχέση με την τρίτη (ή και τέταρτη ηλικία), όμως η διαρκής υποβάθμιση των υπηρεσιών στο ήδη απομονωμένο νησί, δυσχεραίνει τη ζωή των κατοίκων όλων των ηλικιών θέτοντάς την ουσιαστικά σε κίνδυνο.

“Μα δεν είναι δυνατόν” αναφώνησε ο τηλεπαρουσιαστής και κατάφερε να ψελλίσει λίγο πριν προσκρούσει με το κεφάλι του λιπόθυμος στο πάνελ: “Για εμάς τα Μέσα όπως και για τον υπόλοιπο κόσμο, είστε το νησί του γλεντιού και της αιώνιας ζωής. Πώς είναι δυνατόν να μας το χαλάτε και να μας λέτε για προβλήματα στην αντιμετώπιση των αναγκών υγείας. Είστε άπονοι, μα τον Ίκαρο!”

Χάος επικράτησε όταν έχασε τις αισθήσεις του τη στιγμή που ένας έφηβος κάτοικος του νησιού, ηλικίας 80 χρονών, ανέφερε τι σημαίνει πρακτικά στη ζωή των ανθρώπων αυτή η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ δεν ήξεραν τι να κάνουν ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο άτυχος παρουσιαστής μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ σε ιδιωτική κλινική.

Ο Υπουργός Υγείας μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, εξαπέλυσε επίθεση στους κατοίκους του νησιού που “τρομοκρατούν την επικράτεια και διασπείρουν ψεύδη ότι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας στην Αθάνατη Ικαρία”.
Μάλιστα, ζήτησε από την Υπουργό Τουρισμού την επιβολή κυρώσεων στο νησί καθώς χαλάει τη γραφική ταμπέλα του ενόψει τουριστικής περιόδου. Κατόπιν τούτου, το Υπουργείο Τουρισμού μελετά την αραίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην Ικαρία, τον περιορισμό τους δηλαδή σε 2 δρομολόγια άνα εκατονταετία ώστε να προλαβαίνουν οι αιωνόβιοι Ικάριοι να κάνουν ένα πήγαινε-ελα με το πλοίο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Μια σκέψη σχετικά με το “Τηλεπαρουσιαστής λιποθυμά όταν συνειδητοποιεί ότι στην Ικαρία πεθαίνουν και πριν τα 100

Πες μας τις σκέψεις σου...