Σε κρουαζιέρες αναβαθμίζονται τα δρομολόγια προς Ικαρία – Νέος φόρος πολυτελείας στα εισιτήρια

Νέο φόρο πολυτελείας φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με έγκυρες πηγές του καριώτικου παξιμαδιού. Ο φόρος θα αφορά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Ικαρία και Φούρνους.

happypeopletheofilos

Το σκεπτικό πίσω από το νέο φόρο είναι πως το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν υπάρχει για να καλύψει υπαρκτές ανάγκες των κατοίκων, που έτσι κι αλλιώς εξυπηρετούνται -όσοι μπορούν- αεροπορικά, αντιθέτως έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται -και για λόγους διάρκειας- ως κρουαζιέρα.

Το μέτρο αυτό δρομολογείται εδώ και χρόνια και αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης. Αφού πρώτα αφαιρέθηκαν τα γρήγορα πλοία που ενοχλούσαν τους κατοίκους του νησιού λόγω ταχύτητας, τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκαν διάφορες συνταγές σχετικά με την ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Παραδείγματα, τα πλοία της G.A. Ferries με πισίνα και σύγχρονα club, τα πεντάστερα εστιατόρια και ελληνικές ταβέρνες με σουβλάκια.

Στα άμεσα σχέδια είναι η επέκταση της κρουαζιέρας με περισσότερες ώρες και με πιθανές παρακάμψεις ώστε οι τουρίστες να μπορούν να δουν περισσότερα μέρη πριν φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ γίνεται συζήτηση για την μονιμοποίηση των δρομολογίων με μπαταρισμένο καράβι, ώστε να έχουν ορατότητα όλοι προς τα αξιοθέατα. Κάτι άλλωστε που έχει δοκιμασθεί με διάφορα καράβια της γραμμής έως τώρα.

Μοναδικό εμπόδιο φαίνεται να είναι οι ίδιες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς με την αύξηση των ωρών του δρομολογίου, θα υπάρχουν αντίστοιχα έξοδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Στο διάλογο που έχουν με το υπουργείο, έχει προταθεί η μείωση του τεχνικού προσωπικού.

Οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν πως αν και ο νέος φόρος είναι ένα επιπλέον βάρος, δεν δημιουργεί πρόβλημα, καθώς με τα μέτρα αυτά αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα η τουριστική κίνηση και η ανάπτυξη του νησιού, οπότε το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο. Άλλωστε παράλληλα ενισχύεται και η εθνική οικονομία.

Μια σκέψη σχετικά με το “Σε κρουαζιέρες αναβαθμίζονται τα δρομολόγια προς Ικαρία – Νέος φόρος πολυτελείας στα εισιτήρια

  1. »Τρομερα μυαλα τελικα αυτοι που μας κυβερνουν!! Σκεφτηκαν αφου δεν εχουμε λεφτα για διακοπες να αυξησουν τα εισητηρια και το χρονο ταξιδιου και ιδου μια κρουαζιερα στο αιγαιο!!!!!Ελπιζω να περναει απο ολα τα νησια και ολες τις βραχονησιδες γιατι που θα ξαναβρουμε τετοια ευκαιρια?!!!!!!!!»ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ!!!

Πες μας τις σκέψεις σου...