Υπουργείο Εσωτερικών: Στους 10 υποψήφιους αριστερούς δημάρχους Ικαρίας, δώρο τα ακτοπλοϊκά για τους ψηφοφόρους

stock-footage-canoes-floating-on-beautiful-blue-lake-with-rain-gently-hitting-the-surface-colorful-red-boats

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε την απόφαση του στις δημοτικές εκλογές να διατεθούν δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όλους όσους ψηφίζουν στην Ικαρία, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ικαρίας οι οποίοι έχουν αριστερή προέλευση ή αυτοχαρακτηρίζονται ως αριστεροί, φτάσουν τους 10.

Μέχρι στιγμής οι αριστεροί υποψήφιοι είναι 4 αλλά απομένουν ακόμα αρκετές ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ως σταθμό για την δημοκρατία μας καθώς επικροτείται η πολυφωνία σε ένα νησί με τόσο πλούσια αριστερή παράδοση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αντιπεριφέρεια Σάμου διαψεύδοντας τις φήμες ότι αυτή η πλούσια ποικιλία αριστερών υποψηφίων σε ένα μικρό νησί φανερώνει ασυννενοησία και κατακερματισμό σε «μαγαζάκια». Αντίθετα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αυτός ο αριστερόστροφος πλουραρισμός θα ενδυναμώσει την επαναστατική φυσιογνωμία του νησιού θέτοντας σε δεύτερη μοίρα δευτερεύοντα δημοτικά ζητήματα όπως η ανακύκλωση, η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών κ.ά.

Ερωτηθείς ο Υπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αν θα διατεθουν δωρεάν εισιτήρια και στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 10 υποψηφίων αριστερών δημάρχων, δήλωσε πως αυτό είναι κάτι που εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή, όπως και το ενδεχόμενο στην τελική φάση της αναμέτρησης ο νικητής να αναδειχθεί με 50% συμμετοχή από την Επιτροπή και 50% από τις ψήφους του κοινού

Στο πλοίο θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης της πολυφωνίας και τα έσοδα από την ψηφοφορία θα διατεθούν στην αγωνιστική Μ.Κ.Ο. «Είμαστε 2, είμαστε 3, είμαστε 1013».

Πες μας τις σκέψεις σου...