Γυρίσματα της 5ης Season του Game Of Thrones στην Ικαρία;

Ομάδα από την παραγωγή της δημοφιλούς σειράς Game Of Thrones (από το κανάλι HBO) φαίνεται να πέρασε κάποιες μέρες στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ικαρία, κάνοντας ρεπεράζ σε περιοχές για πιθανά γυρίσματα του πέμπτου κύκλου της σειράς, που θα προβληθεί το 2015.

Το Κάστρο του Κοσκινά

Το Κάστρο του Κοσκινά

Η ομάδα, πριν από δύο εβδομάδες, φωτογράφισε το Κάστρο του Κοσκινά, διάφορες γειτονικές περιοχές, καθώς και άλλα μνημεία της Ικαρίας όπως το Δράκανο.

Χάρτης του Westeros

Χάρτης του Westeros που που απεικονίζει το Dorne

Το συγκεκριμένο κάστρο είναι φρούριο Βυζαντινής εποχής που σώζεται σήμερα σε καλή κατάσταση. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και όπως φαίνεται, έπαιξε σημαντικό αμυντικό ρόλο στο νησί. Ήταν το επικρατέστερο και σημαντικότερο από τα υπόλοιπα φρούρια της Ικαρίας και για αυτό πήρε και το όνομα Κάστρο της Νικαριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάστρο θα χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει αντίστοιχο φρούριο στο Dorne, το νοτιότερο τμήμα του Westeros, όπου θα γίνει και κάποια μικρή μάχη (προφανώς όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία ξέρουν τι ακολουθεί). Η γεωμορφολογία των 2 αυτών κάστρων φαίνεται να συμπίπτει και να διευκολύνει έτσι την αναπαράσταση των έργων του George R.R. Martin.

Η παραγωγή έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα γίνουν γυρίσματα στην Ισπανία. Ελπίζουμε σύντομα να επιβεβαιωθεί και το γύρισμα στην Ελλάδα, καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε πάρα πολύ την τοπική οικονομία (φανταστείτε για 2-3 εβδομάδες, να γεμίσει το νησί με δεκάδες τεχνικούς, ηθοποιούς κ.λ.π. – και αν προσθέσει κανείς και τους κομπάρσους που θα χρειαστούν -που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και Ικαριώτες, η ενίσχυση θα είναι πολύ μεγάλη).

Φυσικά η παραγωγή θα πρέπει να λύσει πρώτα κάποια θέματα που σίγουρα θα προκύψουν με την αρχαιολογική υπηρεσία και το επαρχείο της Ικαρίας (που τελευταία δείχνει να είναι αρνητικό σε κινήσεις προώθησης του νησιού). Δεδομένο ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν ήδη σε άλλες περιοχές, ελπίζουμε αυτές οι καθυστερήσεις να μην ακυρώσουν τα σχετικά σχέδια. Θα είναι κρίμα για τον τόπο μας να χαθεί μια τόσο σημαντική ευκαιρία.

2 σκέψεις σχετικά με το “Γυρίσματα της 5ης Season του Game Of Thrones στην Ικαρία;

  1. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!!!! ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΙΚΑΡΙΩΤΩΝ ΑΥΤΗ Ή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΟΚ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ »ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ»….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ..!!!!
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΜΩΣ…ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ….ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ..(ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ), ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ….ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΑΣΕΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ »ΜΠΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80-90. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΠΑΡΟΣ ΚΛΠ……ΜΥΚΟΝΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ……!!!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…..ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!!!!!!

Πες μας τις σκέψεις σου...