Διόδια τοποθετεί ο Δήμος Ικαρίας στο δρόμο της ΜΟΜΑ ως αντίποινα για τη 1η θέση Καμμένου σε Μαγγανίτη & Καρκινάγρι στις εκλογές

3 ημέρες μετά τις κάλπες και όπως βλέπετε στις αποκλειστικές εικόνες από το Καριώτικο Παξιμάδι, συνεργεία του δήμου Ικαρία έχουν ήδη τοποθετήσει μπάρες και κλωβό διοδίων στον υποκατασκευή δρόμο Καρκιναγρίου – Μαγγανίτη Ικαρίας. Το έργο κατασκευάζει κλιμάκιο του στρατού ΔΙΔΕΡΓΩΝ, πρώην ΜΟΜΑ.16-2 (1)Τι συνέβη και φτάσαμε στα διόδια; Οι ψηφοφόροι αναγνώρισαν την προσφορά του Υπ. Εθνικής Αμύνης (και γαμπρού, καθώς έχει νυμφευθεί Ικαριωτίνα) Πάνου Καμμένου να ενώσει τα δύο δυσπρόσιτα χωριά μεταξύ τους, αλλά και με άλλες περιοχές του νησιου και έφεραν πρώτο κόμμα τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 με 130 ψήφους (ένταντι 88 ΚΚΕ) στο Καρκινάγρι και με 47 ψήφους (3ο το ΚΚΕ με 19) στον Μαγγανίτη.

Ενοχλημένη γι” αυτή την ανατροπή, η δημοτική αρχή που πρόσκειται στο ΚΚΕ και ελλείψει έργων (το Καρκινάγρι έχει ακόμα χωματόδρομο) στη νοτιοδυτική Ικαρία εδώ και δεκαετίες, αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα και να τοποθετήσει διόδιο στον εν λόγω δρόμο με σκοπό την είσπραξη του λεγόμενου «Καμμενόσημου», φόρου μελλοντικής συντήρησης του υπο κατασκευή δρόμο αλλά και για να καλυφθούν τα έξοδα τραπεζώματος του Υπουργού κάθε φορά που επισκέπτεται το νησί.

Αυτή είναι η επίσημη αιτιολόγηση από τον Δήμο γιατί ανεπισήμως οι φήμες θέλουν τους επικεφαλής του ΚΚΕ στην Ικαρία ιδιαίτερα ενοχλημένους με την απώλεια παραδοσιακών εκλογικών «κάστρων» τους σαν το Καρκινάγρι και μάλιστα από μία δεξιά παράταξη σαν τους ΑΝ.ΕΛ. Έτσι σκέφτηκαν να σαμποτάρουν με την επιβολή διοδίων, τη χρήση και τη κυκλοφορία στο δρόμο αυτό όταν ολοκληρωθεί.

Οι φήμες θέλουν να κυκλοφορεί μεταξύ των πολιτών που ψήφισαν ΚΚΕ, το μυστικό συνθηματικό: «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΙ» που ανεβάζει αυτόματα τη μπάρα του διοδίου προκειμένου να μην υποστούν κι εκείνοι τα αντίποινα για την εκλογική πρωτιά των ΑΝΕΛ σε Καρκιναγρι και Μαγγανίτη.

Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφεύγει να σχολιάσει τη δημοτική επιβολή διοδίων, χαιρετίζει όμως την πρωτιά στα 2 ικαριακά χωριά και σημειώνει χαρακτηριστικά: ΕΦΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (ΚΣΕΜΠΕΡΔΕΠΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΟΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙΡΑΚΗ). ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ ΜΕ ΤΟΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΙΟΥ!

Πες μας τις σκέψεις σου...