Αποκλειστικό: Τι χειροκρότησαν όλοι όρθιοι στη Μεσακτή Ικαρίας!

IMG-20140818-WA0006

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος η Μεσακτή πλημμύρισε από κόσμο που θέλησε να απολαύσει τον εκτυφλωτικό ήλιο, τα καθαρά νερά και την ξεχωριστή αμμουδιά. Μικροί και μεγάλοι, συμπαθή τετράποδα, οπαδοί της ρακέτας και των άλλων σπορ της παραλίας νόμιζαν ότι η 18η Αυγούστου θα ήταν άλλη μια ξέγνοιαστη μέρα. Μέχρι τη στιγμή που ο ένας μετά τον άλλο θα γυρνούσαν το κεφάλι προς τη θάλασσα και θα ξεσπούσαν σε ένα άνευ προηγουμένου χειροκρότημα. Σύμφωνα με πηγές του Παξιμαδιού, για τουλάχιστον δέκα λεπτά, λουόμενοι όλων των ηλικιών χειροκρότησαν, παροτρύνοντας με το δικό τους τρόπο, την προσπάθεια του Σάκη, του μόνου σέρφερ που φέτος κατάφερε να σηκωθεί όρθιος σε σανίδα για πάνω από 5 δευτερόλεπτα στα ατίθασα κύματα της Μεσακτής.

Ανταποκριτής του Παξιμαδιού κατάφερε να μιλήσει – για μια ακόμη φορά αποκλειστικά – με τον Σάκη για το κατόρθωμά του: «Τα κύματα της Μεσακτής σήμερα ήταν ότι χειρότερο έχω δει, μεταξύ μισού και ενός μέτρου, ότι πρέπει δηλαδή για να σε πάρει ο ύπνος πάνω στη σανίδα και να πάθεις ηλίαση. Παρ’ όλα αυτά πίστεψα ότι μπορούσα να τα καταφέρω, έβαλα δύναμη, πάτησα γερά και τα κατάφερα».

Το Παξιμάδι μίλησε και με το δάσκαλο του Σάκη από τη σχολή «Βρεγμένη Σανίδα», μεταξύ δεύτερου και τρίτου μπιτσόμπαρου, δίπλα στα φρύγανα: «Κοίτα man, η Μεσακτή είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, εκτός από τα ρεύματα πρέπει να αποφύγεις και τις δεκάδες σανίδες που περιφέρονται σαν γόνδολες στη Βενετία. Κάθε χρόνο έχουμε πολλούς μαθητές που νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν, στο Σάκη όμως man είδα τον άνθρωπο που φέτος θα τα κατάφερνε, του το είχα πει και χθες, την ώρα που περπατάγαμε χωρίς λόγο δεξιά αριστερά στην παραλία με τις σανίδες στα χέρια: Man, άκου την προφητεία, θα είναι σαν να κάνεις σερφ αλλά δε θα κάνεις!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τυπική επιβράβευση ήρθε το ίδιο κιόλας βράδυ όταν οι 1500 κατασκηνωτές της Μεσακτής μαζεύτηκαν έξω από τη μεγάλη σκηνή – πολιτιστικό κέντρο Μεσακτής – στο κέντρο της παραλίας για να απονείμουν στο Σάκη την ύψιστη διάκριση που δίνεται σε κάτοικο της παραλίας, το χρυσό μετάλλιο του «Γκρου-Βα-Λου», αρχαίας ικαροχαβανέζικης θεότητας που λατρεύεται στην παραλία του Να αδιαλείπτως από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Πες μας τις σκέψεις σου...