Ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου Αγίου Κηρύκου

MetroΑνακοινώθηκε σήμερα, με κάθε επισημότητα, η δημοπράτηση του νέου μετρό Αγίου Κηρύκου (Γραμμή 1) από τον Υπουργό Ανάπτυξης και τον Δήμαρχο Ικαρίας, παρουσία της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και πλήθους κόσμου.

«Είναι ένα έργο προτεραιότητας» τόνισε στον λόγο του ο Υπουργός Ανάπτυξης «που θα δώσει στο νησί τα εφόδια που χρειάζεται για τον 21ο αιώνα. Ένα έργο απαραίτητο και αναγκαίο, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του πεζοδρόμου και της παραλιακής λεωφόρου και θα συνδέσει αξιόπιστα και σύγχρονα την πρωτεύουσα του νησιού με τα γύρω χωριά. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο μετρό του Αγίου Κηρύκου θα είναι εξ’ ολοκλήρου υπόγειο, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των επιτροπών αγώνα του νησιού. Έτσι θα μπει ένα τέλος στην εικόνα των θαλασσοβρεγμένων εργαζομένων της πρωτεύουσας που κάθε πρωί πρέπει να πάνε στο γραφείο ή το μαγαζί τους από τα γύρω χωριά».

Ο Δήμαρχος του νησιού, εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος, ευχαρίστησε την πολιτεία που στέκεται στο πλευρό των κατοίκων του νησιού και πρόσθεσε «πλέον θα μπορούμε με σιγουριά να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού οι οποίοι ενώ απολάμβαναν τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στερούνταν σύγχρονων συγκοινωνιακών υποδομών». Ο Δήμαρχος δεν ξέχασε να τονίσει, με ένα τόνο πικρίας, ότι θα επιθυμούσε το Υπουργείο Ανάπτυξης να έχει επιδείξει μεγαλύτερη τόλμη και να προχωρήσει ταυτόχρονα στην υλοποίηση και της Γραμμής 2 του μετρό Αγίου Κηρύκου, «δίνοντας έτσι ένα τέλος στην απομόνωση των ορεινών χωριών μας!». «Έχουμε αποδείξει με έγγραφα ότι πρόκειται για έργο που θα βγάλει τα λεφτά του» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, οι σταθμοί της γραμμής 1 είναι οι: Θέρμα – Μελίσσια του Παντελή – Διχάλα (σταθμός μετεπιβίβασης) – Ψαράδικο Πυροβολικού – Λιμάνι – Νοσοκομείο – Κάτω Άγιος Παντελεήμονας – Χριστός – Γλαρέδο – Θέρμα Λευκάδος – Μονή Λευκάδος – Ξυλοσύρτης.

Οι σταθμοί της προτεινόμενης γραμμής 2 θα είναι οι: Διχάλα (σταθμός μετεπιβίβασης) – Παναγία – Λαρδάδες – Τσουρέδες – Μαυράτο – Οξεά – Μαυρικάτο – Καταφύγιο – Στρατώνας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά από αίτημα των φορέων του νησιού η χρωματική ταυτότητα των γραμμών 1 & 2 δεν θα είναι «πράσινο» και «μπλε», όπως στο μετρό της Αθήνας, αλλά «ανοιχτό κόκκινο» και «σκούρο κόκκινο».

Μια σκέψη σχετικά με το “Ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου Αγίου Κηρύκου

  1. Απάντηση: Τα πρώτα μέτρα της νέας Δημοτικής Αρχής Ικαρίας

Πες μας τις σκέψεις σου...