Ποιοί (δεν) είμαστε

Μετά την εφημερίδα με παράδοση επόμενης ημέρας, την εφημερίδα με τις βενζίνες και τα αγώγια μόλις κάθε δεύτερη μέρα και τον Ριζοσπάστη μόνο κάθε Κυριακή, έφτασε και στην Ικαρία το πλήρωμα του χρόνου της διαπλεκόμενης ενημέρωσης : εφημερίδες κάθε μέρα, περιοδικά, τηλεόραση, διεθνής τύπος, ραδιόφωνα, πόρταλ, μπλογκ, φέισμπουκ, τουίτερ κι… ανάθεμά σου Γιακουμή, μας πήρες το κεφάλι (παλιό παραδοσιακό 15συλλαβο).

Είμαστε άνθρωποι μ’ ανοιχτά αυτιά και μάτια, μα όχι και ανοιχτά πορτοφόλια. Φτηνοί μα τίμιοι αντιγραφείς του μεγαλόπνοου Κουλουριού που χριαόν τώρα σατιρίζει το λαμπρότερο έθνος της υφηλίου, τους απόγονους του Ελ και της Αλ, σκεφτήκαμε να καλύψουμε με σθένος, εντιμότητα, δημοσιογραφική ακεραιότητα αλλά και πρωτοφανή επιμονή ένα λαό που αντιστέκεται, ένα γαλατικό νησί, ένα μύθο φτιαγμένο από φτερά κολλημένα με κερί.

Αντιστεκόμαστε σε αυτά που μας πασάρουν οι δυνάστες των λαών! (οι γνωστοί ντόπιοι και ξένοι λύκοι)
Δε μασάμε κουτόχορτο (δεν έχουν αφήσει καθόλου τα κατσίκια βέβαια)
Αποκαλύπτουμε την αλήθεια πίσω από τις λέξεις! (δεν είναι πάντα ο Αλέξης…)
Δεν αφήνουμε πέτρα ασήκωτη! (κι αυτές με τον σκόρφη…)

Δεν στεκόμαστε με ευλάβεια απέναντι στο κάθετι. Δε βλέπουμε μόνο ό,τι φαίνεται. Δεν τα πάμε καλά με τις κοινοτοπίες για το νησί μας, ακόμα και με αυτές που οι ίδιοι καλλιεργούμε. Δεν μας έκανε καμιά γονική παροχή ο Ίκαρος.
Οποιαδήποτε «είδηση» διαβάσετε εδώ, είναι προϊόν σάτιρας και φαντασίας.
Ή και πραγματικότητας σε ένα παράλληλο ικαριακό σύμπαν.

Είμαστε το Καριώτικο Παξιμάδι!
Καλή Όρεξη…

2 σκέψεις σχετικά με το “Ποιοί (δεν) είμαστε

  1. εισαι οτι να ναι λυπαμαι λυπαμαι που δεν εχεις ζωη … αν και αυτο με τις βαρελοκαμηλες ειχε πλακα ..παντως δεν εισαι τιπουα απο εναν βλακα τρολερ και σαν να μην εφτανε αυτο δυσφυμεις και την ικαρια !!!κλεισε το σιτε και νανι αντε !!!

Πες μας τις σκέψεις σου...